Referenties
Dit zeggen coachees over Esther

Ik kwam bij Esther vanwege energetische klachten waar ik in mijn eentje helaas niet uitkwam. Na een halfjaar op en neer met de energie bleek ik in een burnout te zitten. Esther verzorgde vanuit CSR coaching om mij beter te helpen energiebalans te managen en vooral de verschillende fases van burnout te herkennen en wat daarbij nodig is en juist niet. Dit was een echte gamechanger!
lees verder...
Door te begrijpen en inzicht in herstel en hoe dat op een duurzame manier op te bouwen heb ik grip op mijn herstel gekregen. Daarnaast heeft Esther inzicht gegeven door meerdere malen familie opstellingen met mij te doen. Haar oprechte aanwezigheid, alertheid en warmte gaven het vertrouwen om dit aan te gaan. Één van de dingen die ik het meest waardeer aan Esther is haar oprechte betrokkenheid, inzicht, warmte en maatwerk. Ze is flexibel om in te spelen op wat er op dat moment speelt en zich aandient. Ik heb me ontzettend gesteund gevoeld in dit proces terwijl dit proces echt van mij bleef, een blijk van de ervarenheid van Esther. Ik heb geleerd wat het betekent om los te laten, acceptatie, vertrouwen op mijn lichaam en mijn eigen pad te kiezen. Ik voel me ontzettend dankbaar dat ik die levenslessen en vaardigheden heb mogen opdoen.
Lara Westerveld, onderzoeker
Esther heeft mij gecoacht in een periode waarin ik in mijn werk onvoldoende werkplezier ervoer, dat zich uitte in vermoeidheid en irritatie. Daardoor ontstond de behoefte om met iemand buiten de organisatie te sparren over verhoudingen: mezelf ten opzichte van de organisatie, collega’s maar ook werkinhoudelijk, om zo weer een relativerende kijk op zaken te kunnen krijgen met daarin ook zeker een kritische blik naar mezelf.
lees verder...
Daarbij heb ik in Esther een goede gesprekspartner gevonden. Esther doorgrondt snel, heeft veel kennis over diverse organisatiestructuren en vooral ook het vermogen je het grotere plaatje en jouw aandeel daarin te laten zien. Ze reikt handvatten aan om na te gaan waar irritaties vandaan komen én hoe met de reden ervan aan de slag te gaan. Het werk doe je zelf – en dat moet ook in een dergelijk traject. Ze maakt de theorie achter gedrag toepasbaar en dat brengt inzicht.
Daar komt bij dat Esther goed kan luisteren en samenvatten. Haar natuurlijke manier om je op je gemak te stellen en een veilige sfeer te creëren waarin ook ruimte is voor het uiten van twijfels, heb ik als bijzonder prettig ervaren. Ik ben ervan overtuigd dat mijn gesprekken met haar eraan hebben bijgedragen dat ik al snel een gezondere manier met mijn werk en alles wat daar bij komt kijken, kon omgaan.
Vrouw, 45 jr, werkzaam in de projectontwikkeling
Q2/Q3-2020, lekker bezig met mijn werk. Nieuwe maar voor mij moeilijke kansen doen zich voor. Besloten om er toch voor te gaan. Maar helaas is (Q4-2020) gebleken dat é.e.a. toch van grote invloed was op mijn verantwoordelijkheidsgevoel hetgeen zijn weerslag weer had op mijn geest en lichaam. Op een gegeven moment was er totaal geen ontspanning meer. Via Arbo-Unie in contact gekomen met CSR. CSR heeft mij in contact gebracht met Esther, mede vanuit haar expertise op gebied van coaching rondom stress-/burnoutklachten.
lees verder...
Na een eerste kennismaking besloten om samen het coaching traject in te gaan. Ondanks het feit je het hersteltraject zelf moet gaan oppakken heb ik geen moment het gevoel gehad hier alleen voor te staat. Esther geeft je ook echt het gevoel hier samen doorheen te gaan. Met oefeningen om zoveel mogelijk naar je geest en lichaam te luisteren en ook te laten ontspannen op het moment dat er eventueel stressvolle zaken kunnen optreden, geeft ze concrete zaken aan.
Tijdens de stress-/burnoutklachten maakte ik me ook vooral zorgen of het cognitieve vermogen zou herstellen, hier had ik immers zoveel last van. Esther gaf me dan ook echt het vertrouwen, dat dit goed zo komen, weliswaar als één van de laatste zaken in het herstelproces. Maar het komt goed!
Er zijn tal van zaken welke ik zeer waardeer in de aanpak Esther. Liefdevol, luisteren, concrete feedback; waardoor je meteen gericht met zaken aan de slag kan. Naast het feit Esther er voor mij was om mij te helpen, bood ze ook diverse informatietips aan voor naaste familie en vrienden m.b.t. hoe om te gaan met iemand met stress-/burnoutklachten. Ook dit is juist zo enorm belangrijk in deze fasen.
Het gehele coachtraject heeft me enorm geholpen. Vooral om te herstellen en het vertrouwen weer op te bouwen. Wat ik daarnaast ook heb geleerd om voor evt. spannende momenten een moment van rust en concentratie te pakken waarin je luistert naar je geest en lichaam/ademhaling. Dit helpt mij nu nog enorm.
Dhr. A. M.
Mijn verwachtingen waren vooraf dat coachen zweverig is. Maar ik moet het ergens wel doen want mijn energielevel is veel te laag. Misschien helpt het. Mijn doel was tips krijgen over hoe ik weer energie krijg en zin om te werken.
Ik heb het coachtraject ervaren als zeer positief. Door een paar tweaks in mijn manier van werken kreeg ik weer lol en plezier in om te gaan werken.
lees verder...
Esther luisterde goed en coachte op een praktische manier. De oplossing kwam uit de sport en zonder het expliciet te hebben gezegd, schoot ze met de sportinzichten in de roos. Ik heb in het coachtraject geleerd altijd terug te keren naar de focus en af en toe eens op te schrijven wat alle actieve gebieden/bezigheden zijn om ze vervolgens op prioriteit te leggen. En elke dag rondom lunchtijd te wandelen.
Ik ben heel erg tevreden over het coachtraject. Na 2 gesprekken kreeg ik weer controle over mijn tijd Dit zorgde voor rust in het hoofd en daarmee energie en ruimte om zaken weer op te pakken. Zowel thuis als op het werk merkten mensen dat de “oude” energieke Robert er weer was
Robert W. Ligthart, ING
De aanleiding van mijn contact met Esther is een workshop stressmanagement met mijn team. Deze workshop werd door Esther gegeven. De emoties werden mij op dat moment te veel, waarna Esther mij haar hulp aanbood in de vorm van een persoonlijk coaching traject.
lees verder...
Wat ik het meest heb gewaardeerd in Esther is de flexibiliteit om bij te sturen als dat nodig was, door goed in te schatten waar de behoefte van de cliënt ligt. Zij is afgeweken van het eerste plan omdat zij zag dat mijn behoefte op dat moment veranderde.
Door Esther ben ik bewuster geworden van een aantal valkuilen en heb ik geleerd beter grenzen te stellen. Op die manier creëer ik meer rust voor mezelf. Ik gun iedereen een Esther in tijden waarin je vast dreigt te lopen.
Karin, werkzaam bij ING
Opdrachtgevers & partners van Coachest

Dit zeggen andere coachees over Esther

Bijna een jaar geleden was ik erg gestrest. Thuiswerken, Corona en wat persoonlijke omstandigheden zorgde ervoor dat ik mezelf aan het verliezen was. Om te voorkomen dat ik echt om zou vallen, heb ik hulp gezocht. Via CSR kwam ik in contact met Esther Vos van Coachest.
Het verraste me enorm dat het geen traject met ‘zwaar psychologische’ gesprekken zou worden.
lees verder...
Het bestond vooral uit coaching in de huidige situatie.
In het begin was ik hier wat sceptisch over maar al snel bleek dat het aanpakken van de stress het allerbelangrijkste was.
Het is nl gebleken dat als je de stress vermindert, je veel beter inzicht krijgt in jezelf en eventuele struikelblokken.
Uiteraard is dit gelukt met dank aan Esther. Als coach stond ze naast me en begeleidde ze me in het ontwikkelen van nieuwe inzichten die ik direct in de praktijk kon brengen.
En bovendien stelde ze me ook gerust als ik dacht dat ik een terugval had; een veranderproces heeft tijd nodig.
Door aanpassingen in mijn dagelijkse werk en privé heb ik veel minder stress. Mocht dit echter soms toch de kop opsteken dan weet ik door diverse tips daar voortijdig aan de rem te trekken.
Stress hoort soms bij het leven maar het is vooral belangrijk de balans te vinden. Dat is volgens mij de grootste winst die ik dankzij Esther heb weten te behalen.
Monique Vermeulen, Hazenberg Bouw B.V.
Ik heb contact gezocht met Esther omdat ik door stress vastliep zowel thuis als op het werk. Ik ervaarde dat ik weinig energie meer had en dat het heel onrustig was in mijn hoofd. Ik kwam er zelf niet uit en besefte dat ik hier iets aan moest gaan doen en ik heb daarom, voor mij en enorme stap, toch gekozen professionele hulp in te schakelen.
lees verder...
Ik had het geluk dat ik via mijn werkgever een coachtraject mocht volgen en dat ik zelf de coach heb mogen kiezen. Een collega van mij adviseerde mij om contact op te nemen met Esther. Op zijn advies en omdat de werkwijze van Esther mij aansprak heb ik dan ook voor Esther gekozen. In het begin vond ik het wel spannend en wist niet zo goed wat ik moest en kon verwachten. Ik vind het moeilijk om mijn problemen te bespreken met iemand die ik niet ken maar Esther stelde mij telefonisch en in het eerste gesprek meteen op mijn gemak en samen hebben we eerst mijn coachvraag onderzocht. In het hele traject voelde ik me gehoord en door haar kritische vragen werd ik mij bewust van mijn eigen belemmeringen. Zo heeft ze een traumatische ervaring die mij al een langere periode in de weg zat geholpen op te lossen. Met haar praktische oefeningen kreeg ik nieuwe inzichten die mij verder hielpen en waar ik nu nog steeds veel aan heb. Ik kijk terug op een fijne periode waarin mijn wensen en behoefte altijd voorop stonden. Esther zorgde er ook voor dat ik mij veilig voelde en ik mij daardoor volledig open kon stellen.
Door het coachtraject met Esther heb ik weer zelf de regie in handen. Ik maak nu andere en bewuste keuzes en heb veel meer energie. Ik heb rust in mijn hoofd. Mijn collega’s en partner zeggen dat ik meer zelfvertrouwen uitstraal en meer ontspannen overkom. Door Esther sta ik weer rustiger in het leven.
Als iemand ook de regie wil over zijn eigen hoofd adviseer ik daarom Esther in te schakelen.
Ik kijk terug op een fijne periode waarin mijn wensen en behoefte altijd voorop stonden. Alleen maar lof voor deze bijzondere, lieve vrouw.
Nogmaals ontzettend bedankt, Esther.
Marian
Via mijn werkgever ben ik bij Esther terecht gekomen omdat ik last begon te krijgen van Burn-out klachten. Wij spraken af om een coaching traject in te gaan. Door haar leuke en goede manier van communiceren (goed luisteren en feedback geven) was er gelijk een gerichte aanpak. Ik heb heldere inzichten van haar gekregen waarmee ik nu zelfstandig aan de slag kan. PvdN, te Uitgeest
Iedereen komt in zijn werkend leven weleens op een punt waarbij je zelf niet meer uit je vicieuze cirkel komt. Dan is coaching bij Coachest een goede plek om middels het bespreken van situaties en zaken waar je tegenaan loopt (die energieslurpend zijn) op een andere manier kunt benaderen, zodat je uit de vicieuze cirkel kan stappen.
lees verder...
Natuurlijk gaat dit met vallen en opstaan en daarvoor zijn de persoonlijke contactmomenten met Esther zo waardevol.
De spiegel werd mij voorgehouden zonder dat ik me daar vervelend over voelde; natuurlijk weet je zelf heel goed wat je valkuilen zijn, maar dat Esther deze kon ombuigen in sterktes, geeft mij voldoende energie om mijn werk weer te kunnen doen en volhouden. Het feit dat er een balans moet zijn tussen spanning en ontspanning is iets wat ik zeker in de praktijk toepas om zowel als leidinggevende, als moeder en partner het beste uit de verf te komen en ook recht te doen aan mezelf.
Anoniem, directeur
Na herstellen van een burn - out bleef de nasleep van stress behoorlijk hoog.
Ik ervaarde nog steeds stress op werkgebied, stond continue 'aan', mijn hulpvraag was dan ook, het balanceren in mijn werk, verminderen van stress en meer oplaadmomenten creëren. Zodat mijn energielevel gaat verbeteren. Wat resulteert in een beter werk - privé balans en kwaliteit van leven.
Ik heb Esther ervaren als een prettige, ervaren en optimistische coach.
lees verder...
Tijdens de eerste sessie kwam er direct bewustwording en erkenning. Het was helemaal niet zo gek dat ik me in deze fase, na de burn - out nog zo moe voelde.
Ze is gericht met me aan de slag gegaan, wist echt goed te luisteren naar wat ik zei en bood me een scala aan oefeningen en opdrachten aan.
Ik vond het juist erg prettig om tijdens de sessies samen oefeningen & opdrachten te doen.
Esther heeft me hele waardevolle en bruikbare inzichten gegeven die ikzelf in mijn gedrag kan veranderen en hebt veranderd.
Hierdoor is mijn energielevel gestegen, ben ik beter in balans, waardoor ik meer kan en wil ondernemen. Daadkrachtiger ben in mijn werk en het 'opgebrande gevoel' steeds minder voel.
Anoniem, werkvoorbereider
©2024 Elementary Design