groepstraining
Stresspreventie


Werkstress vormt nog altijd de grootste oorzaak van het psychisch verzuim. Volgens onderzoeksorganisatie TNO geeft 34% van de werknemers in Nederland werkdruk of werkstress op als reden voor het verzuim. Zo’n 1,2 miljoen werknemers had in 2021 last van burn-outklachten.
Dat kan dus ook in jouw organisatie gebeuren. De training Stresspreventie is daarom een must voor bedrijven die ziekteverzuim door stress willen voorkomen.


Voor wie?

De training Stresspreventie is bedoeld voor werkgevers, managers, HR-professionals, ondernemers, casemanagers, adviseurs duurzame inzetbaarheid etc. Kortom, iedereen die uitval in hun organisatie wil voorkomen en zich wil verdiepen in werkgerelateerde oorzaken van chronische stress en burn-out.


Watleer je?

In de training leer je wat chronische stress en burn-out zijn, hoe ze ontstaan en hoe je de eerste signalen kunt herkennen. Je krijgt inzicht in de risico’s en welke preventiemaatregelen effectief zijn. Verder krijg je handvatten van do’s én don’ts bij begeleiding van medewerkers met chronische stress en burn-out op de werkvloer.
Met deze kennis ben je beter in staat verzuim door stress te voorkomen en re-integratie soepel te laten verlopen. Deze training bestaat uit heldere uitleg van een stukje wetenschappelijke theorie. Ook nemen we je mee in diverse voorbeelden uit de dagelijkse praktijk van onze trainer. Natuurlijk is er voldoende ruimte voor interactie en praktische oefeningen.


Hoewerkt het?

De training duurt een dag. Standaard wordt de training incompany bij de opdrachtgever verzorgd, maar je kunt ook kiezen voor een losse inschrijving.
Een training op een externe locatie is ook mogelijk. In overleg stellen opdrachtgever en trainer datum en tijdstip vast.
Watis inbegrepen?

Voor deze training is standaard inbegrepen:ik wil op de wachtlijst voor een losse inschrijving
©2024 Elementary Design