groepstraining
Mentale veerkracht


Mentale veerkracht kan je het beste omschrijven als een flexibele geest. De kracht om mee te bewegen met veranderingen. Of weer terug te kunnen veren na tegenslagen. Mensen die geen grote mentale veerkracht (meer) hebben, zijn vatbaarder voor psychische klachten als angst, stress en somberheid. Om een bedrijf gezond te houden, is het belangrijk te investeren in de mentale veerkracht van werknemers.


Voor wie?

Deze training is gericht op bedrijven en organisaties die willen investeren in de persoonlijke groei en ontwikkeling van hun medewerkers en managers. Door het versterken van hun mentale veerkracht leren ze omgaan met ingrijpende veranderingen en de druk van presteren. Dit draagt positief bij aan hun duurzame inzetbaarheid.


Watleer je?

Tijdens deze training leren de deelnemers hoe het proces van stress werkt en hoe ze dit zelf kunnen beïnvloeden. Ze leren beter te focussen en hebben na de training handvatten om veranderingen op een positieve manier te benaderen. Ze zijn zich na afloop van de training meer bewust van de eigen regie bij het voorkomen van (werk)druk.
Door het versterken van de mentale veerkracht zullen de deelnemers zich energieker gaan voelen en meer aandacht hebben voor het hier en nu en daarvan genieten. De training bestaat uit heldere uitleg van een stukje wetenschappelijke theorie. Vanzelfsprekend met genoeg ruimte voor interactie en praktische oefeningen.


Hoewerkt het?

Om de deelnemers optimaal te motiveren, sluit een training zoveel mogelijk aan bij hun leerbehoefte. Daarom vindt er eerst een voorbespreking plaats met de opdrachtgever. De inhoud van de training wordt op die behoefte aangepast.

De training bestaat uit twee dagdelen met een tussenpauze van twee weken. In die twee weken gaan deelnemers aan de slag met een praktijkoefening, zodat het geleerde beter onthouden wordt. Standaard wordt de training incompany bij de opdrachtgever verzorgd, maar op een externe locatie is ook mogelijk. In overleg stellen opdrachtgever en trainer datum en tijdstip vast.


Watis inbegrepen?

De aanbevolen groepsgrootte voor deze training is 6-10 personen. Voor deze training is standaard inbegrepen:Vraag nu een offerte aan!
©2024 Elementary Design