groepstraining
DISC-analyse


Communicatie is belangrijk, ook op de werkvloer. Communicatie die niet lekker loopt, zorgt voor wrijving, slechte samenwerking, onopgeloste meningsverschillen en mindere prestaties. De training DISC-analyse geeft inzicht in hoe het team de onderlinge samenwerking kan verbeteren.


Voor wie?

Deze training is voor bedrijven en organisaties die de onderlinge samenwerking van hun team een boost willen geven. Met de inzet van DISC ontdekken de teamleden hun natuurlijke gedragsstijl en communicatievoorkeur en leren ze die effectief in te zetten. Daarmee vormen ze een sterk team!


Watis DISC?

DISC beschrijft menselijk gedrag in vier fundamentele stijlen:
Dominant
,
Invloed
,
Stabiel
en
Conformiteit
. In ons gedrag laten we al deze stijlen zien, maar niet in gelijke mate. Eén daarvan is het sterkst aanwezig, vaak in combinatie met een tweede stijl. Deze stijlen samen bepalen in grote mate ons gedrag.


Watleer je?

Door gebruik te maken van DISC krijgen teamleden niet alleen inzicht in eigen gedrag en voorkeursstijl, maar ook in die van de andere teamleden. Wat is hun voorkeursstijl van communiceren? Wat zijn hun onbewuste drijfveren? En wat betekent dat in de onderlinge samenwerking?
Met deze inzichten over zichzelf en elkaar ontdekken deelnemers welke kwaliteiten en kernwaarden ze met elkaar gemeen hebben. Er ontstaat meer begrip en acceptatie, waardoor ze effectiever met elkaar kunnen samenwerken. Gevolg: de teamleden krijgen meer plezier in de samenwerking.


Hoewerkt het?

Er zijn verschillende mogelijkheden om met DISC aan de slag te gaan binnen een team. De keuze hangt af van het doel, beschikbare tijd, budget, leerstijl en ontwikkelbehoefte van de organisatie en deelnemers.


Dit geeft het team inzicht in welke kwaliteiten en talenten het bezit en welke er ontbreken.Vraag nu een offerte aan!
©2024 Elementary Design